Är det bra att kunna PhotoShop?

Har du precis blivit intresserad av webb design och funderar på om det är värt att lära sig PhotoShop? Nedan får du reda på om det är värt eller inte.

Design & Dynamik

Självklart finns det en hel del fördelar, såväl på nybörjar- som avancerad nivå att behärska ett fotoredigeringsprogram såsom PhotoShop. På nybörjar nivån kan man snabbt och enkelt klippa bilder så att de passar hemsidan, göra en snabb logo & favicon samt färglägga bilder för att matcha designen. När man börjat göra mer detaljrika hemsidor, eller vill göra mer dynamiska hemsidor, är PhotoShop eller ett jämlikt program ett absolut måste.

Tidskrävande & Appar

Att lära sig PhotoShop tar tid. Det kräver flera timmar framför YouTube videos samt egen testning. Denna tid kan istället gå till att lära sig HTML, CSS (LÄNK) eller något annat som man har mer användning för. Dessutom finns det en hel del andra simplare program, och en hel del webbapplikationer (LÄNK) som tillåter en redigera bilder snabbt och enkelt.

Slutsats

På avancerad nivå som webb designer är det ett måste att kunna behärska PhotoShop eller ett annat bildredigeringsprogram. Som nybörjare är det däremot inte den viktigaste faktorn, och tiden kan istället prioriteras på något annat.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *