Hur lär man sig att bli webb designer?

Det finns två typer av webb designers, den examinerade och den självlärde. Idag finns det ett tiotals olika utbildningar på flera universitet runt om i landet som erbjuder webb design utbildningar. Dessa utbildningar kan säkerligen ge en bra baskunskap inom området, men det kommer inte garantera dig ett jobb direkt efteråt. Detta dels eftersom Internet ständigt utvecklas och utbildningarna inte hinner med i samma fart, och dels för att man inte blir specialiserad i något område, utan istället får man bara en stor baskunskap.

Den självlärde webbdesignern kanske inte har lika stor baskunskap som den examinerade men denna är ofta väldigt bra inom sitt särskilda område, och kan därför attrahera högre betalande kunder. Dessutom hänger den självlärde ofta med på nyheter och trender inom Internetvärlden, vilket gör att den alltid kan leverera moderna hemsidor.

Om man gärna vill studera så kan man göra det på distans medan man samtidigt blir självlärd och jobbar aktivt med webb design på fritiden. Ett annat vanligt alternativ är att åka ut och resa och samtidigt plugga webb design.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *