Sökmotoroptimering och webb design för företag

Funderar du på att utöka din budget för internetmarknadsföring men vet inte vart du ska lägga pengarna? Nedan följer en guide för ditt företag ifall du ska välja att prioritera webb design eller istället lägga krut på sökmotoroptimering.

Webbdesign

Att ha en attraktiv hemsida är självfallet viktigt. Det är hit dina kunder slutligen kommer, och det är inte bara viktigt att hemsidan matchar din företagsprofil men även bör användarvänligheten vara väl anpassad för en bred målgrupp och målet med hemsidan (E.g köpa er produkt) ska vara lätt tillgängligt. De flesta webbyårer som erbjuder webbdesign brukar ta en startkostnad och sedan en fortlöpande avgift för uppdatering, säkerhet och service.

Sökmotoroptimering

För att kunna utöka företagets kundkrets är det bra att få upp sin placering på sökmotorerna. Detta gör att flera kunder som är ute efter specifika ändamål kommer att hitta just erat företag. Till skillnad från webbdesign så är löper en sökmotoroptimering offert på månatlig basis. Beroende på webbyrån kan denna avgift vara fast varje månad, eller variera beroende på era placeringar på sökmotorn.

Kombinera webbdesign och sökmotoroptimering

För att få ut det mesta från din budget för internetmarknadsföring bör du först bygga en användarvänlig hemsida, som du antingen kan bygga själv om du har tid, eller be en webbyrå styla ihop. Denne hemsida kan sedan lämnas åt sidan i flera år framöver, där du istället kan lägga krut på att utöka kundkretsen i form av sökmotoroptimering.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *