Olika WordPress teman

Det första temat som kommer med när du installerar WordPress är Twenty Fourteen. Detta tema är väldigt simpelt och har inte så mycket funktioner. För utvecklare är den däremot väldigt bra eftersom källkoden är väldigt simpel och enkel att följa för att själv lära sig göra teman och/eller underteman. Webbdesignern som inte är intresserad av att göra ett eget tema, utan hellre vill använda ett färdigt tema och designa utifrån den har tusentals olika gratis och premium teman att välja bland.

Responsiva teman

Med responsiva teman menas ett tema som fungerar med alla olika skärmstorlekar. Detta innebär att WordPress hemsidan kommer att vara välanpassad för såväl datorer, surfplattor och mobiltelefoner.

Responsiva Enfold

En av de mest sålda teman för WordPress hemsidor är premium temat Enfold. Priset är ett par hundralappar, men om man tänker hur mycket designtimmar man kan spara, så kan det vara en värdig investering. Temat är väldigt justeringsbart och tillåter utvecklaren att välja färger, textsnitt och design på nästan alla av hemsidans element.

HTML5 teman

Det senaste programmeringsspråket som tagit webben med en storm är HTML5. Språket har bara funnits i 2 år men har redan satt en ny standard. Detta språk gör att hemsidan inte behöver laddas om när man byter bland in-länkar. Istället så laddas allting i ett och bytet mellan exempelvis startsidan och en undersida görs direkt.

Justeringsbara Porto

En av de mest populära premium teman inom HTML5 genre är temat Porto. Detta tema är byggt med HTML5 och CSS3 och är inte bara responsiv men också oerhört justeringsbar. Oändliga färgläggningsalternativ, möjlighet till flertalet huvud och fötter och möjligt till landningssida gör Porto till en av de mest justeringsbara teman på marknaden. En WordPress hemsida byggd med detta tema är både modernt och stilrent.