WordPress tillägg

Ett tillägg är en applikation som kan installeras på din WordPress hemsida och underlätta svåra processer med enbart ett fåtal knappklick. Tilläggen skrivs främst i PHP och har ofta öppen källkod. Tilläggen erbjuder en rad olika funktioner, allt från säkerhet till snabbhet till design.

WordPress SEO by Yoast

Detta tillägg hjälper din WordPress hemsida med sökmotoroptimering då det enkelt tillåter dig att lägga till meta-titlar och meta-beskrivningar till alla hemsidor, bloggposter, kategorier och bilder. De har även en mass-redigerare vilket är användningsbart ifall du har byggt en stor hemsida men glömt att lägga till meta-beskrivningar, och då kan lägga till det snabbt och enkelt på alla sidor.

Tillägget WordPress SEO by Yoast erbjuder även en scanningtjänst där du skriver in det nyckelord som du vill att hemsidan ska ranka för, så söker den igenom hemsidan ifall den är nämnd i länken, taggar, fetmarkeringar och bilder, och rekommenderar dig hur du kan optimera sidan ytterligare.

WordFence Security

Detta är det absolut mest kända säkerhetstilläget och skyddar din hemsida från intrång. Tillägget jobbar främst med att blockera inloggningsförsök och har inställningar där du kan välja hur många försök man ska få innan man blir utelåst, hur länge utlåsningen ska vara och ifall vissa IP-adresser ska blockeras. WordFence Security rekommenderas starkt eftersom det inte belastar databasen något märkvärt men erbjuder kraftigt höjd säkerhet.

Akismet

Spamtillägget Akismet följer med som standard när man installerar WordPress vilket gör att tillägget har mer än 25 miljoner nedladdningar. Detta tillägg kollar igenom nya kommenterar som kommer in till sidor och bloggposter, och lägger spamkommentarer i karantän. Det rekommenderas att låta detta tillägg vara aktiverat, eftersom den inte har några nackdelar alls.

När man installerar tillägget måste man fixa en API nyckel via skaparens hemsida. För att tillägget ska vara gratis ska man under registreringen välja att man vill vara personlig användare och inte donera någonting, annars kostar det från 6€/år och uppåt.

W3 Total Cache

Om du vill få en snabbare hemsida så rekommenderas att använda cache tillägget W3 Total Cache. Detta tillägg cachar hemsidan så att när en ny användare kommer in till sidan har den redan cachat av webbläsarens databas och därmed laddar WordPress hemsidan väldigt fort. När du redigerar och designar hemsidan rekommenderas att inaktivera tillägget eftersom tilläget gör att det ibland kan ta ett tag tills uppdateringarna visas.